Cine este omul din spatele brandului ARSENIE BOCA?

ab1

După mult timp în care a fost învăluit în mister, cel mai de succes brand din marcomul romanesc iese la suprafață pentru un interviu exclusiv marca Cotidian Zilnic. În fața mea stau o cafea lungă și un frappe cu gheață din care soarbe – deja celebrul – Aurel „Aur” Platnic.

 

Salut, Aurel, cum este sa fii omul din spatele Arsenie Boca Inc.?

Bună, C.Z., în primul rând vreau să vă mulțumesc pentru invitația asta generoasă. Ca să vă răspund la întrebare, managementul acestui brand este o responsabilitate uriașă pe umerii agenției din care fac parte, însă reușesc prin eforturi sporite, proactivitate si profesionalism să duc crucea acestui brand in spate.

 

Ce reprezintă pentru tine succesul și cum reusești să-l impui?

Succesul pentru mine este o zi în care reușesc să ajut cel puțin un fan al brandului nostru. Este o zi în care reușesc să mă dedic 110% și, nu în ultimul rând, să ofer mereu ceva în plus, ceva care să sporeasca  atât valoarea brandului cât și a agenției din care fac parte.

ab7

Care este rețeta succesului în social media pentru brandul vostru?

B.O.R. este un client relativ nou al agențiilor, cu un produs clasic, tradițional dacă vrei, care nu a avut niciodată nevoie de publicitate. Au venit la noi pentru un redesign. Trebuie sa intelegeți că Dumnezeu, Iisus, Sf. Duh sunt campanii puternice, de încredere, dar publicul de azi are nevoie de ceva mai mult, de o figură mai accesibilă, down to earth (râde) dacă vrei. Acesta este Arsenie Boca, care pur și simplu a explodat în social media. Oamenii de marketing trebuie să înțeleagă că în 2015 nu te mai poți raporta la impactul cu consumatorul prin date și metrici, ci prin empatie și comunicare. There’s no more B2B or B2C, there’s H2H – Human to Human! (zâmbește)

Cum ați stabilit traseul pe care trebuie să-l parcurgă brandul A.B. pentru a se sedimenta atât de repede în cultura consumatorului român?

În primul rând trebuie să găsești nișa care nu este satisfăcută, acea nevoie a publicului de care nici acesta nu este conștient.  Apoi a fost destul de straight forward: logoul de tip Eminescu, o singură fotografie cu Arsenie Boca care circulă pe toate canalele. Un push de tip trinket, breloace, calendare, magneți și tot felul de souveniruri, după care minunile au început să vină singure. Totul a mers în paralel cu dezvoltarea și extinderea activității PARCULUI DE DISTRACȚII MĂNĂSTIREA PRISLOP.
Brandul este pur și simplu suficient de bun încât să  meargă singur, oricum regula noastră este să crezi în brandul tău, iar în Arsenie Boca este ușor să crezi!

ARSENIE BOCA PARK
ARSENIE BOCA PARK

Ce trebuie să facă un brand în piața actuală pentru a supraviețui și a prospera, așa ca brandul de care vă ocupați?

În primul rând trebuie să rămână relevant pentru public și să nu fie prea try hard. Știm cu toții reclamele în care consumatorul este definit ca tânărul zâmbitor care mănâncă chipsuri pe canapea și râde exagerat de mult fără un motiv clar. Ei bine, noi am decis să ne axăm și să comunicăm cu o categorie în mare parte ignorată; targetul de vârstă 35– 65+. Știm că la prima vedere nu pare un target tocmai definit, însă am fost anunțați recent că în Q2 am crescut în market share cu peste 11%.

Aurel, iți mulțumim pentru șansa oferită cititorilor noștri pentru a se familiariza cu  mecanismele complicate din advertisingul autohton. Mai ai ceva să le spui cititorilor noștri?

Doamne-ajuta!

 

sursa: cotidianzilnic.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei, lumeapresei.ro