Cele mai periculoase ingrediente pe care le poți pune în cafea

ce-ti-se-intampla-daca-bei-prea-multa-cafea-pe-zi-9-motive-pentru-care-sa-eviti-asta_size1

Cafeaua are numeroase beneficii pentru sănătate, însă dacă o amesteci cu ingredientele greșite, pierzi toate proprietățile sale. Vezi ce să nu pui niciodată în cafea.

Cafeaua îți îmbunătățește memoria și starea de spirit, îți menține inima sănătoasă și scade riscul de diabet. Devine, însă, nocivă atunci când o amesteci cu ingrediente nesănătoase.

Grăsimi și siropuri nesănătoase

Multe persoane înlocuiesc frișca sau laptele cu grăsimi hidrogenate, precum margarina, însă aceste ingrediente nu au ce căuta în cafea, potrivit yahoohealth.com. La fel de periculos este și siropul de porumb, pe care unii îl folosesc în locul zahărului. De câte ori vei amesteca băutura ta preferată de dimineață cu astfel de substanțe, vei crește riscul apariției bolilor cardio-vasculare sau a diabetului. Dacă lactatele ți se par nesănătoase sau nu îți fac bine, încearcă să adaugi în cafea lapte de migdale sau de cocos.

Arome

Cafeaua cu un strop de caramel, alune sau vanilie poate părea delicioasă, însă nu este deloc sănătoasă. Aceste arome conțin cantități mari de zahăr și coloranți artificiali, care îți spun sănătatea în pericol. Dacă vrei să dai un gust aparte cafelei tale, adaugă esență de vanilie, migdale sau un praf de scorțișoară. Sunt naturale, nu conțin zahăr sau coloranți și sigur le ai în bucătărie.

Îndulcitori artificiali

O altă greșeală pe care o poți face când îți bei cafeaua este să înlocuiești zahărul cu îndulcitori artificiali. Chiar dacă folosirea lor nu îți scade nivelul glucozei din sânge atât de repede cum o face zahărul, studiile au arătat că te expune riscului de a face diabet și poftelor nesănătoase. În plus, consumul de îndulcitori îți dă peste cap flora intestinală, așa că alege variante naturale, precum miere sau ștevie.

Zahăr

O linguriță de zahăr pe zi nu este atât de periculoasă, însă dacă obișnuiești să bei mai multe cafele și le îndulcești cu zahăr de fiecare dată, îți dai sănătatea peste cap. Folosește mai bine miere și adaugă întotdeauna un praf de scorțișoară în cafea, deoarece studiile au arătat că acest condiment menține nivelul zahărului din sânge în limite normale și te scapă de poftele nesănătoase.

Mai mult aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei, lumeapresei.ro