Cele mai bune băuturi care te hidratează când este caniculă

maxresdefault

Corpul are nevoie de foarte multe lichide, atunci când sunt temperaturi mari, pentru a suplini pierderea mineralelor şi a apei în urma transpiraţiei. Berea este hidratantă, dar atunci când este consumată cu măsură. Nici alte băuturi cu un conţinut de alcool sau cofeină nu sunt recomandate, deoarece tind să deshidrateze şi mai mult corpul.

Iată care sunt  cele mai hidratante băuturi pentru caniculă:

1. Ceaiul verde cu lămâie şi gheaţă

Prepară-l în cantităţi mai mari dimineaţa, răceşte-l, pune-i lămâie şi miere de albine, după care păstrează-l într-o sticlă ermetică la frigider. Foloseşte-l pentru a te răcori cu un pahar de ceai verde cu câteva cuburi cu gheaţă.

2. Infuzia de castraveţi şi mentă

Pune apă plată într-o carafă, adaugă rondele de castravete, lămâie/lime şi frunze proaspete de mentă. Se lasă la frigider de seara până dimineaţa pentru a se infuza, după care se consumă cu gheaţă. Este o băutură bogată în minerale, potrivită pentru zilele caniculare.

3. Limonada cu mentă

Mentă are un efect revigorant asupra corpului şi este ideală pentru a fi folosită pe perioada verii. Prepară o carafă plină cu limonadă îndulcită cu puţină miere de albine (dacă preferi) şi câteva frunze de mentă rupte cu mâna. Se lasă la infuzat la frigider, după care se consumă cu gheaţă.

4. Suc de pepene roşu şi lime

Amestecă în blender pepene roşu şi zeamă de lime pentru a obţine o băutură delicioasă. Toarnă în pahar şi pune câteva cuburi de gheaţă şi frunze proaspete de mentă.

5. Smoothie cu banane congelate

Smoothie-urile în diverse combinaţii de fructe sunt extrem de răcoritoare şi hrănitoare, mai ales dacă le consumi dimineaţa pe stomacul gol. Orice combinaţie între bananele congelate, lapte vegetal şi alt fruct de sezon va deveni o băutură săţioasă şi răcoritoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media