Cele 7 semne care trădează problemele hormonale

endocrinolog2
Organismul ne atenţionează întotdeauna când apar probleme, iar tot ce trebuie să facem e să fim atenti la semnalele transmise de el!

Dereglările hormonale pot fi o cauză, dar şi o urmare a apariţiei unei boli aşa că este recomandat să le descoperim şi să le tratăm corespunzător. Iată 7 semne care ar trebui să ne pună pe gânduri si sa mergem la doctor, la un control!

1. Instabilitate emoţională

Treci de la o stare bună la una execrabilă şi dai din râs în plâns? Dacă aceste lucruri se întâmplă fără motiv şi din ce în ce mai des e posibil ca problema să fie de natură hormonală, nu emoţională.

2. Părul tău suferă o schimbare

Podoaba ta capilară devine din ce în ce mai fragilă, însă constaţi că îţi creşte păr în zone în care nu ţi-a mai crescut niciodată? Acesta este un semn clar că organismul tău are de-a face cu dereglări hormonale serioase.

3. Oboseală cronică

Oricât de mult ai dormi, nu reuşeşti să te trezeşti odihnită? Nu ar strica o vizită la medicul endocrinolog.

4. Ciclu menstrual neregulat

Şi acesta ar putea fi un semnal că hormonii tăi sunt daţi peste cap.

5. Metabolism „leneş”

Ţii cură de slăbire şi nu slăbeşti ori mănânci încontinuu şi nu te îngraşi? Tot hormonii ar putea fi de vină şi pentru asta!

6. Schimbarea aspectului pielii

Degetele tale se înroşesc subit ori pielea de pe ele se curăţă în mod inexplicabil? Un set de analize ar putea scoate la iveală prezenţa unor probleme hormonale.

7. Traspiraţie abundentă în timpul nopţii

Unul dintre cele mai evidente semne ale prezenţei unor dereglări hormonale în organism este transpiraţia nocturnă dusă la extrem. Odată ce eşti echilibrată din punct de vedere hormonal, această problemă va dispărea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei - Știri și informațiiRO PRESS - Știri, Informații, Reportaje, Interviuri, AncheteTomis Press - Știri și informațiiAdyDev Media