CEA MAI FRUMOASA tiganca din Romania a fost angajata in Parlamentul European!

perla 2perla-2

La doar 19 ani, Perla Scripcariu, o tânără de etnie romă din Botoşani a ajuns să lucreze în Parlamentul European, la Bruxelles, ca şi consilier la un cabinet europarlamentar. Tânăra a cărei poveste a fost prezentată pe adevărul.ro a luptat de mică cu greutăţile şi prejudecăţile, dar a reuşit să termine cu brio un liceu de elită, Colegiul Naţional „A.T. Laurian” din Botoşani, să promoveze Bac-ul cu o notă mare şi în cele din urmă să fie dorită de cinci universităţi din Marea Britanie.

Deşi provine dintr-o etnie de multe ori blamată, abandonată la naştere de propria mamă, Perla a crescut sub oblăduirea unei mătuşi tot de etnie romă şi a reuşit să înfrângă prejudecăţile, atrăgând prin succesul şi atitudinea ei atenţia europarlamentarului PNL Dan Buda. Acesta spune că, după ce a citit articolul din Adevărul, s-a decis să-i ofere un post de consilier la cabinetul său de europarlamentar de la Bruxelles.

Mai precis, Buda s-a arătat impresionat de dorinţa tinerei de a lupta pentru integrarea etniei din care face parte şi mai ales de a deveni un activist pentru ajutorarea tuturor persoanelor defavorizate. „Am aflat de această poveste din presă şi am fost impresionat de voinţa ei. În interviul acordat spunea că îşi doreşte să ajungă în Parlamentul European unde să lupte pentru drepturile minorităţilor. Am sunat-o şi i-am oferit acest stagiu de o lună de zile până merge la facultate şi a acceptat”, a declarat Dan Buda, europarlamentarul din Cluj Napoca.


Perla Scripcariu a fost admisă la cinci universităţi din Marea Britanie: Birmingham, Portsmouth, Greenwich, Coventry şi Kent. În cele din urmă Perla a ales University o f Birmingham. „Îmi place mai mult Birmingham şi ca oraş, dar am auzit multe lucruri bune despre Univeristate şi mai ales despre profilul pe care vreau să-l urmez. Este vorba de Ştiinţe Politice”, a precizat Perla Scripcariu. Totodată tânăra precizează că acest profil o va ajuta să-şi urmeze visul acela de a lupta pentru integrarea persoanelor defavorizate, indiferent de etnie.

Perla vrea să facă un ONG în Marea Britanie pentru ajutorarea acestora. Mai mult decât atât tânăra este încântată de acest stagiu în Parlamentul European, unde îşi doreşte să ajungă şi în viitor pentru „găsirea unor soluţii de integrare şi ajutorare a personelor defavorizate pe termen lung”, spune Perla Scripcariu. După cele 30 de zile de stagiu la cabinetul europarlamentarului Dan Buda, Perla Scripcariu va putea continua colaborarea în măsura în care îi vor permite studiile.

Perla Scripcariu este un adevărat performer. A practicat dansul, a făcut parte dintr-o trupă de teatru, îi plac documentarele şi cărţile, a avut mereu note bune şi a impresionat pe cei din jurul său. Perla Scripcariu  nu a ascuns niciodată că este ţigancă din contră a promovat obiceiurile şi cultura romă, fiind olimpică internaţională la limba romani, scriind şi poezii în aceeaşi limbă pentru care a obţinut numeroase premii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei, lumeapresei.ro