Cea mai delicioasă cremă de zahăr ars! Iată rețeta copilăriei

crema

Ingrediente: Lapte 1 L, zahar 400 g, oua 8, zahar vanilat, unt, rom 50 ml.

Mod de preparare:
Se caramelizeaza 200-250 g de zahar, intr-o cratita de 1,5-2 litri, pana capata culoarea aurie-roscata si se intinde, uniform, pe intreaga suprafata interioara a vasului. Se lasa vasul la racit. Separat, se fierbe laptele cu zaharul vanilat si apoi se lasa sa se raceasca. In alt vas, se bat ouale cu restul de zahar, adaugand laptele caldut, putin cate putin. Compozitia obtinuta se toarna in cratita cu zahar caramelizat si se fierbe, in bain-marie, 30-40 minute. Dupa ce s-a racit, se rastoarna pe un platou. Pentru cei ce doresc un plus de aroma, se poate adauga, in sirop, putin rom.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei, lumeapresei.ro