6 cele mai frumoase plaje roz din lume

Dacă vrei ca vacanţa ta de vară din acest an să aibă un farmec aparte, atunci cea mai bună soluţie este să optezi pentru una dintre frumoasele plaje cu nispuri roz.

Compoziţia care face ca nisipul să devină roz este formată din bucăţele de coral, scoici, roci şi carbonat de calciu, la care se adaugă carapacea de Foraminifera, un animăluţ microscopic, dar foarte colorat.

Pentru cei care vor să stea la plajă pe un nisip simpatic, iată cele mai bune locaţii:

Pink Beach, Komodo National Park, Indonezia

Pink Beach Komodo National Park

Insula Komodo face parte din arhipelagul Indoneziei si este una dintre cele mai apreciate insule de către turiştii care iubesc natura. Komodo National Park este locul în care aceşti pot cunoaşte fauna şi flora locală, dar în care se şi pot bucura de plajele roz deosebite.

Pink Beach, Harbor Island, Bahamas

Pink Beach Harbor Island

Harbor Island are cele mai lungi fâşii de plaje cu nisip roz din Bahamas, acestea fiind considerate şi unele dintre cele mai bune plaje din lume. În plus, pe lângă plajele roz extrem de frumoase, zona este cunoscută ca una ideală pentru cei care doresc să facă scufundări şi să se delecteze cu minunile vieţii subacvatice.

Pink Beach, Insulele Bermude

Pink Beach Insulele Bermude

Fie că vrei să ai cea mai mare întindere de plajă în faţă sau un colţişor retras de nisip numai pentru tine, toate plajele din Insulele Bermude îţi pot oferi nisipul fascinant roz. Indiferent de ce tip de vacanţă alegi, te poţi relaxa într-un cadru unic şi spectaculos.

Pink Beach, Insula Santa Cruz, Filipine

Pink Beach Santa Cruz

Insula Santa Cruz este una dintre cele mai mici ale arhipelagului Filipinelor si, cu toate acestea, este o destinaţie importantă pentru turişti, deoarce nisipul de aici este intens colorat în roz, datorită numărului mare de recife de coral aflate în larg.

Insula Budelli, Sardinia

Insula Budelli Sardinia

Insula Budelli este una dintre zonele cu nisip roz mult mai apropiate de ţara noastră. Aflată în apropiere de Sardinia, insula a fost inclusă în La Maddalena National Park şi este o zonă pe care turiştii aleg să o viziteze pentru frumuseţea ei naturală.

Laguna Balos, Creta

Laguna Balos, Creta

Laguna Balos este situată în apropiere de Chania, Creta şi include una dintre cele mai fotografiate plaje ale Cretei, pentru că nisipul de aici este roz, iar forma fâşiei de nisip este una ce se alungeşte în mare, formând fel şi fel de spaţii perfecte pentru vacanţă.

sursa: ghiduri-turistice.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lumea Presei, lumeapresei.ro